1

I'm setting up a new developers station, but I've ran into a problem getting a Joomla installer to discover my custom library. Here is a short description of the setup.

Using Vagrant, VirtualBox with Joomlatools/box installed and working I've symlinked multiple component type extensions and discover is working fine for them.

I symlinked the library in the same fashion as the components, but extension manager discover isn't working.

I think it has something to do with were my customLibName.xml manifest (right now it is located in mylib root directory.

Any help would be appreciated! Thanks

  • O.k. So I found the answer. Took a little digging through the code, but it wasn't as difficult as I thought it would be. To install a library via the discover installer you need to copy the xml manifest to ROOT/administrator/manifests/libraries Then copy the rest of your library into ROOT/libraries After that you will able to discover it using the Joomla admin GUI. – Mathew Lenning May 7 '14 at 13:30
  • Hi @user1955325! Please post your answer as an actual answer and accept it. This lets everyone know that your question is answered and helps others find the answer more quickly if they hit the same problem – David Fritsch May 7 '14 at 17:59
  • I tried, but my rep was to low to post within 8 hours. Will do now – Mathew Lenning May 8 '14 at 3:27
  • No problem. Just making sure! – David Fritsch May 8 '14 at 4:03
4

O.k. So I found the answer. Took a little digging through the code, but it wasn't as difficult as I thought it would be.

To install a library via the discover installer you need to copy the xml manifest to ROOT/administrator/manifests/libraries

Then copy the rest of your library into ROOT/libraries

After that you will able to discover it using the Joomla admin GUI

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.