2

While installing a custom component the following error occur.

fsockopen(): unable to connect to :80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known)
  • Does this happen on every component you try to install or do you try to install always the same? – Harald Leithner Apr 28 '14 at 8:31
2

It seems that the component tries to connect to an external server and your webhost doesn't allow connecting to a remote site.

  • 2
    I feel like :80 should be proceeded by a url, so it may not be a host issue but an issue with the url not being set properly so it is trying to connect to nowhere. – David Fritsch Apr 25 '14 at 21:20
  • Hmm thats possible too, but there are too less information. – Harald Leithner Apr 28 '14 at 8:31
0

I have seen a similar issue before, enter the database and look at the table #__update_sites make sure there is no spaces or line breaks before or after the url for the server its looking at. This was a problem in SobiPro, but if one component has that issue it basically completely breaks the extension manager.

If you do not see spaces in any of the update_sites then this is probably not the issue.

0

Check whether you installing or getting files from remote server after your component installed or before install. if yes then check your url path is incorrect ..am sure your url may be incorrect

  • Could you please be more specific what you mean? – Harald Leithner Apr 30 '14 at 19:36

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.