2

I'm building a property website using iProperty for the properties and Akeeba Subscriptions to allow users to sign up through the front end.

I have set up two different types of subscription (one where users sign up through the front end to be able to upload and manage their properties; the other is manually created by the admin in the backend, and then the details are sent to the user who can login and maintain a 'Favourites' list).

The problem is that the accounts do not work unless I manually reset the password in the backend. I do not know why this is happening, but what is even stranger is that the front end registration works and then logs the user in and they are able to manage properties, BUT, as soon as they logout, there is no way back in for them unless I manually reset their password in the backend. An example of this is here if anyone wants to spend a minute to see this: red-ferndevelopment.co.uk/OfficeExperts/...iew=level&Itemid=347

I'd be very grateful if anyone has any suggestions?

Many thanks Austin

  • 3
    What version of Joomla and PHP are you using? Also, are you using the latest version of Akeeba Subs? – Lodder Jun 18 '14 at 14:34
  • Joomla 3.2.0, Akeeba Subscriptions 4.0.1, PHP 5.4.26.... thanks – Austin Jun 18 '14 at 15:16
  • 1
    is TWO FACTOR AUTHENTICATION enabled? – saibbyweb Jun 18 '14 at 17:30
  • No both the Google and YubiKey plugins are disabled – Austin Jun 19 '14 at 8:51
5

You should upgrade to latest version of Joomla 3.2 or to Joomla 3.3 As per this link Joomla 3.2.1+ , doesn't have this issue.

If you can't upgrade then you need to change Joomla code (I won't recommend this), and the details are mentioned in the above link.

  • Thanks. I had a play around with the system and somehow managed to fix it, not sure how though! Thanks – Austin Jun 24 '14 at 16:05
0

I was facing a similar problem on my site exactly on JOOMLA 3.2.0 An update to 3.2.4 and enabling two factor authentication solved it automatically! If you're not able to update right now, try enabling two factor authentication and register a new user via front-end and see whether it works! and if i am not wrong, this is happening to your site, Have a look at this one : User registration error : Two different values for password in database?

  • 1
    Thanks. I had a play around with the system and somehow managed to fix it, not sure how though! Thanks – Austin Jun 24 '14 at 16:06

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.